Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Για την Εθνική Ελλάδος...

Είμαι σίγουρος πως κανένας Έλληνας δεν έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα που παρουσίασε η εθνική μας ομάδα απέναντι στη Γεωργία. Ένταξει, ποτέ δεν μας είχε συνήθισει να παίζει όμορφο, ποιοτικό και τεχνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όμως ήξερε να παίρνει αποτελέσματα απέναντι σε χαμηλής δυναμικής ομάδες.

Όλοι φταίνε για το αποτέλεσμα. Στο γκολ φέρνει τεράστια ευθύνη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε μόνο τον Αβρααμ Παπαδόπουλο και τον Παπασταθόπουλο για το κακό αποτέλεσμα. Και οι παίκτες στο κέντρο δεν απέδωσαν τα αναμενώμενα. Κατώτεροι του μετρίου οι Καραγκούνης και Κατσουράνης ενώ ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιρίστης μας, ο Τοροσίδης ήταν άφαντος στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο, στο τέλος ένας ξεχώρισε με την ''εμφανισή'' του (η, μήπως να πω με την απουσία του καθ'όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε). Ο Γκέκας. Σε όλον τον αγώνα, ζήτημα να ακούμπησε δύο φορές τη μπάλα. Άφαντος. Έξω από όλες τις φάσεις χωρίς να τρέχει, χωρίς να δείχνει πάθος για το κάτι παραπάνω. Και ο Γκέκας στοχοποιείται περισσότερο εξαιτίας του ότι ο αντικαταστάτης του στο 2ο ημίχρονο, Μήτρογλου, έκανε τα πάντα για να αποδείξει στον Σάντος ότι είναι ο πιο επικίνδυνος φορ της εθνικής μας αυτή τη στιγμή. Οι Γεωργιανοί, όσο αγωνίστηκε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, τον αισθάνθηκαν πολύ στην αμυνά τους.

Λάθη, όμως, έκανε και ο Σάντος, κυρίως στην επιλογή του συστήματος. Επι Ρεχάγκελ παίζαμε με τρεις στόπερ και με δύο μπακ που όταν η ομάδα έβγαινε επίθεση μετατρέπονταν σε εξτρέμ. Ο Σάντος με το 4-4-2 σε ρόμβο έκανε την ομάδα να εκτεθεί αμυντικά ενώ είναι φανερό πως κανένας παίκτης δεν άκουσε τις οδηγίες του. Από το 5' και με τά ο Καραγκούνης που έπρεπε να είναι αριστερό χάφ πήγε δίπλα στον Κατσουράνη ενώ ο Σαμαράς πηγε  τη θέση του στα πλάγια.

Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αγωνιστικής απειθαρχίας. Επιπλέον, η ανανέωση της ομάδας δεν φάνηκε πως είχε θετικό αντίκτυπο στο τρόπο παιχνιδιού των διεθνών.

Τη Τρίτη η Εθνική μας αγωνίζεται απέναντι στο φαβορί του ομίλου, τη Κροατία, που έδειξε ότι δεν είναι καθόλου διατεθημένη να μπεί σε περιπέτειες και θέλει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από την τελική φάση του φετινού Μουντιάλ. Είμαι πολύ περίεργος να δω τις αλλαγές του Σάντος...

Ας ευχηθούμε το καλύτερο για την ομάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου