Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εντάξει, δεν είναι και κατόρθωμα...

Μετά το τέλος του αγώνα της Κροατίας με την Ελλάδα, πολλές εφημερίδες παρουσίαζαν τους διεθνείς σαν...ήρωες για την λευκή ισοπαλία που απέσπασαν. Σίγουρα η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τουλάχιστον μεγάλη, ωστόσο το γεγονός ότι καταφέραμε να μην χάσουμε δεν αποτελεί και αποτέλεσμα για...να βγούμε στο δρόμο να πανηγυρίσουμε...

Στα του παιχνιδιού, παρουσιάσαμε ένα εξαιρετικό αμυντικό σύνολο. Κορυφαία εμφάνιση από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ ήταν αψεγάδιαστος και αποτέλεσε τη κολώνα στην αμυντική μας λειτουργία. Αποκορύφωμα η σωτήρια επέμβαση του σε κοντινό σουτ των Κροατών δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρισης. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση και από τον Τζαβέλλα. Ο αριστερός μπακ της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης επιβεβαίωσε ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον.

Το γεγονός ότι η άμυνα απέδωσε πολύ καλά δεν σημαίνει ότι ανάλογη ήταν και η πορεία των επιθετικών της ομάδας. πιο εκνευριστικός από όλους ο...επιπόλαιος Γιώργος Σαμαράς που θέλει να τα κάνει όλα μόνος του. Η επιμονή του αυτή να μην ''σπάει'' τη μπάλα στον κατάλληλο χρόνο λειτουργεί ανασταλτικά στην απόδοση μας στην επίθεση. Σωστή η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Φάνη Γκέκα. Ο διεθνής φορ μπήκε σαν αλλαγή στα μέσα του 2ου ημίχρονου και δεν ακούμπησε τη μπάλα. Βέβαια μπήκε και σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα μας αμύνονταν για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, αλλά και η εμφάνισή του απέναντι στη Γεωργία αποδεικνύει ότι είναι σε άσχημη κατάσταση.

Ο Σάντος ίσως θα πρέπει να σκεφτεί τη χρησιμοποίηση του Μήτρογλου. Μπορείν αχάνει σε ορισμένες φάσεις τα..άχαστα, ωστόσο αποτελεί τον πιο επικίνδυνο φορ της εθνικής αυτή τη χρονική στιγμή.

Ας ελπίσουμε ότι θα τα πάμε καλύτερα στις επόμενες αναμετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου