Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ένα άλμα και... έφυγε για τελικό

Ένα μόλις άλμα χρειάστηκε ο Λούης Τσάτουμας στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του μήκους των ανδρών για να πιάσει το όριο των 8μ. και να πάρει ένα «εισιτήριο» στον τελικό του αγωνίσματος. Ο 28χρονος Έλληνας αθλητής πήδηξε στα 8,17μ., που αποτελεί την καλύτερη του φετινή επίδοση.


Ο Λούης Τσάτουμας δήλωσε ικανοποιημένος από το άλμα του και κράτησε χαμηλά τους τόνους ενόψει του τελικού της Κυριακής: «Ήταν πολύ καλή αρχή, ένα πολύ καλό άλμα. Θα δείξει. Για τον τελικό χρειάζεται σίγουρα ένα ίδιο ίσως και καλύτερο άλμα. Όσον αφορά στον τραυματισμό μου στο πόδι, η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχω έντονες ενοχλήσεις. Ωστόσο ένιωσα ότι μπορούσα να αγωνιστώ και το έκανα. Στον τελικό της Κυριακής όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Θα δούμε».

Δεν τα κατάφεραν οι άλλοι δύο Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν στον β’ προκριματικό γκρουπ. Οι Μιχάλης Μερτζανίδης (7,58μ.) και Σάββας Διακονικόλας (7,46μ.) κατετάγησαν στην 27η και 29η θέση, αντίστοιχα. Εκτός τελικού και ο Κύπριος Αρνός Ζαχαρίας (7,61μ., 24η θέση).

Στο τελικό της Κυριακής (01/08, 21:10) μαζί με τον Τσάτουμα θα αγωνιστούν οι Καθέρες Εουσέμπιο (8,27μ. Ισπανία), Ράιφ Κρίστιαν (8,27μ. Γερμανία), Τομλίνσον Κρις (8,20μ. Μ. Βρετανία), Χάουι Άντριου (8,15μ. Ιταλία), Τορνέους Μίκελ (8,12μ. Σουηδία), Σντίρι Σαλίμ (8,09μ. Γαλλία), Μελίθ Λουίς Φελίπε (8,06 Ισπανία), Γκομίς Καφέτιεν (8,04μ. Γαλλία), Εβιλά Τομί (8,01μ. Φινλάνδια), Νοβότνι Ρόμαν (8,00μ. Τσεχία) και ο Λαξ Πέτερι (7,98μ. Φινλανδία) που είχε το καλύτερο άλμα (κάτω των 8μ.) στα δύο προκριματικά γκρουπ.


Έβδομος ο Τσάκωνας στον τελικό των 200 μ.

Στον τελικό των 200 μ. η Κύπρια Ελένη Αρτυματά.

Στον Περικλή Ιακωβάκη θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των Ελλήνων το Σάββατο (31/7), που διατηρεί "ζωντανές" τις ελπίδες για μετάλλιο. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Στα χαμηλά κινούνται στο έπταθλο Υφαντίδου-Στρατάκη.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου