Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ήρθε το τέλος των mouse pads;

Ο αμερικάνικος κολοσσός Apple έχει σκεφτεί να καταργήσει από τα νέα της λάπτοπ τα mouse pads, τα γνωστά σε όλους μας ποντίκια.

Η γνωστή εταιρία έκανε μια νέα παρουσίαση για τα νέα μοντέλα υπολογιστών της στα οποία δεν έχει κατασκευαστει το κλασσικό ποντίκι που χρησιμοποιείται με τα δάκτυλα. Αντ'αυτού, η Αpple παρουσίασε ένα νέο περιφερειακό που θα φέρει την επανάσταση στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το ονομά του είναι Magic Trackpad. Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε Mac μπορεί να το γνωρίζετε καθώς στην Αμερική, σε χρήστες των Mac είναι ευρέως διαδεδομένο.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Φίλε μου τα έχεις μπρεδεψει λιγάκι (ως πολύ) αλλά δεν πειράζει, εδώ είμαστε για να βοηθάμε.

    Καταρχήν το "mouse pad" δεν είναι συσκευή αλλά η μαλακή τετράγωνη επιφάνεια που βάζουμε κάτω από το ποντίκι ώστε να κινείται και να "διαβάζει" καλύτερα από το να το έχουμε πάνω στο τραπέζι ή ακόμα χειρότερα σε γυάλινη επιφάνεια.
    Αρα η Apple σίγουρα δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει το mouse pad.

    Αυτό που έκανε η Apple είναι να δημιουργήσει ένα trackpad (σαν αυτό που έχεις στην φωτογραφία) αλλά για desktop υπολογιστές, δηλαδή για ΜΗ φορητούς υπολογιστές ώστε να αντικαταστήσει το mouse.

    Οπως καταλαβαίνεις, το trackpad είναι ευρέως διαδεδομένο στο 99% των φορητών υπολογιστών παγκοσμίως και όχι μόνο στους χρήστες mac.

    To Magic Trackpad της Apple θα είναι συμβατό τόσο σε MacOS όσο και Windows λειτουργικά.

    Κατά τα άλλα συγχαρητήρια για το blog, keep up the good work.

    ΑπάντησηΔιαγραφή