Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πιο βρώμικα τα κινητά από τις τουαλέτες

Δεκαοκτώ φορές πιο βρώμικα από την τουαλέτα ενός άνδρα είναι τα κινητά τηλέφωνα όσον αφορά την περιεκτικότητα σε βακτήρια.
Ύστερα από έρευνα σε 30 κινητά τηλέφωνα διαπιστώθηκε πως τα επτά έχουν υψηλά έως επικίνδυνα ποσοστά βακτηρίων, όπως αναφέρει έρευνα της ομάδας καταναλωτών Which που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Telegraph.

Το ένα από αυτά μάλιστα είχε μέχρι και κολοβακτηρίδια κοπράνων τα οποία εάν προσβάλλουν ανθρώπινο οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν σημαντική στομαχική διαταραχή. Το γκρουπ ανέφερε πως εκατομμύρια συσκευές κινητών τηλεφώνων στη Βρετανία έχει βακτήρια άνω από το όριο.

Παρόλο που δεν είναι επιβλαβή η υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για σοβαρότερα μικρόβια.

Παράλληλα, οι δοκιμές έδειξαν πόσο εύκολα μπορούν να "εγκατασταθούν" τα μικρόβια στην επιφάνεια του τηλεφώνου τα οποία μεταφέρονται και σε άλλους είτε δίνοντας το ακουστικό είτε προσφέροντάς το για να δουν φωτογραφίες ή εφαρμογές.

Μια καλή λύση είναι οι χρήστες να καθαρίζουν την επιφάνεια σε τακτά διαστήματα με ειδικό μαντιλάκι ποτισμένο με οινόπνευμα.

Πηγή: www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου